Astrid: Kibontakozás


A legújabb vendégírói témára viszonylag hamar akadt jelentkező, és az alkotás is nagyon gyorsan beérkezett. A lelkes blogger, aki témára jelentkezett, Eszter volt, aki az Astrid-Én is a Vénuszról jöttem blogot vezeti. Eszter, ahogy tőle megszokhattátok rövid írással készült, de írása elgondolkodtató és tanácsszerű. Merüljetek el a soraiban, és ha gondoljátok írjátok le véleményetek a témában. Ti hogyan bontakoztok ki? 

f575e208-7122-4048-b49d-5bc5314b76d2

Eszter írása: 

“A Tintafolt blog vendégül látja 12 blogger írását különböző témákban. A májusi téma a kibontakozásról az enyém lett. Így lehetőségem nyílt, hogy más blogján kibontakoztassam szárnyaimat, köszönet ezért Tündének!

Bontakozz ki – légy önmagad!

Hátra dőlni. Nyugodt lenni, lelkünkben szárnyalni, ritka pillanatok egyike. Amikor rájövünk, az élet túl rövid ahhoz, hogy görcsöljünk, hogy röghöz kötött szokásaink vezéreljék mindennapjainkat. Nem elég, ha reggel tükörbe nézve eldöntöd, hogy ez a nap ma más lesz, mint a többi. Tenni is kell érte.

Kötelezettségeink súlya alatt nem roppanhatunk össze, mert észre kell venni a jót, a szépet a mindennapokban. Rá kell jönnünk mi az, amit szenvedéllyel tudunk csinálni? Ki az, aki mellett önmagunkat önfeledten el tudjuk fogadni? Aki mellett saját szárnyaink bátran kinyílnak? Hogy úgy tudjunk kibontakozni a mindennapokban, amiről más csak álmodni mer.

Ami az igazi lényünkhöz vezet. Önmagadhoz, ahhoz az emberhez, aki azt teheti, ami valóban boldoggá teszi. Ezt jelenti kibontakozni, mikor nem feszengünk a másik előtt, olyan tulajdonságaink miatt, amiket esetlegesen palástolni kellene a társadalmi normák elvárásai miatt.

Bátran legyünk önmagunk, bontakoztassuk ki tehetségünket, éljük át szenvedélyünket nap, mint nap! Hisz nincs is annál szebb olyantól boldognak látszódni, ami valóban azzá tesz. Válaszunk olyan társat, aki önmagunk kiteljesüléséhez száz százalékosan hozzájárul! És tudja a lényeget, érzi, érti az idézetet: “ha madarat szeretsz, égbolt legyél, ne kalitka!”

Aki nem zár be saját önző egoista érdekei miatt kis világába, aki támogat szárnyalásodban, segít kibontakozni, segít azt tenni, amit igazán szeretnél. Bátorít, és egyszer csak mikor megtörténik a csoda, nem irigy szemmel néz rád, hanem vágyakozó tekintettel, büszkén boldogan, hogy mellette igazán önmagad lehetsz.

Önmagadért szeret, nem azért aki lehetnél.

És kibontakozott formádban is igazán valósnak lát!”  

Képforrás:
Miklós Edit blogja

A vendégiró blogja:
Astrid – Én is a Vénuszról jöttem 

1 című bejegyzés “Astrid: Kibontakozás” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s