MorningGlory: Új év, új lehetőségek


Amint olvashattátok elindult egy új dolog a Tintafolt oldalán. Ez is egy kezdeményezés, mely lehetőséget biztosít más bloggereknek, hogy egy adott témában írjanak, és az írásuk itt a blogon megjelenjen. Havonta lesznek új témák, így az év végére az oldal összesen 12 ilyen írással gazdagodik. Az első téma, melyre MorningGlory a Waiting for… blog szerkesztője jelentkezett: Új év, új lehetőségek. Olvassátok és véleményezzétek az írását!   

MorningGlory írása:

“Az az öröm ért a napokban engem, hogy lehetőséget kaptam, hogy írjak Tündi blogján a címben szereplő témakörben. Az „új év – új lehetőségek” témakör mostanában eléggé foglalkoztat engem. Elmondom, hogy miért:

„Minden nap sportolni fogok fél órát; minden nap a levegőn töltök ugyanennyi időt; leszállok egy megállóval hamarabb, hogy egy kicsit gyalogoljak; este hat után már nem eszem semmit; idén végre elmegyek a kozmetikushoz; nem eszem több chipset és nem iszom több kólát; nem eszem csokit; leszokom a cukorról, stb.” Mindenkinek ismerős? Fogadalmak, amelyeket leginkább soha nem fogunk betartani.

Az új év mindig magában rejti az új lehetőségeket. Az emberek ilyenkor hajlamosak nagyot tervezni és azt gondolni, hogyha eddig nem, akkor majd most. Mert idén (tavaly) azért nem csináltam, mert… De majd jövőre… Jövőre minden másképp lesz… Mert jövőre jövőre lesz…És akkor minden más.

Éveken keresztül én is minden szilveszterkor megfogadtam, hogy na, majd a jövő évben sportolok, egészségesen táplálkozom, sokkal többet leszek a levegőn, odafigyelek magamra, stb. Mondanom sem kell, hogy kb. már január első két hetében, de legkésőbb január végéig elbukott az összes fogadalmam.

Azt hiszem, idén megértem a feladatra és rájöttem, hogy mi volt eddig a probléma. Az, hogy mindig másoknak és másokért akartam ezeket a dolgokat csinálni és sosem magamért. Meg akartam felelni az épp aktuális pasimnak, a környezetemnek, xy-nak, aki épp ezt a sportot űzte és én magam pedig csak valahol a sor végén kullogtam.

Hiszem, hogy kell egyfajta lelki érettség ahhoz, hogy ezt át tudjuk látni. Azt gondolom, hogy a húszas évei elején az ember inkább mások után megy, az a hobbija, ami a többieknek is, kvázi a mások életét (is) éli a magáé helyett. Ez bennem mostanra teljesen megváltozott. Belülről azt érzem, hogy mostanra értem meg arra, hogy saját magam miatt akarjak változni és nem pedig mások miatt. És ez nagyon jó érzés.

Valamikor tavaly ősszel kezdtem el először érezni az igényt a változásra. Amikor felkerestem már a harmadik endokrinológust (a homeopátiást) a továbbra sem javuló eredményeim miatt. A vele való beszélgetés kapcsán kezdtem elgondolkodni azon, hogy miért járkálok én orvostól orvosig? Nem elég, ha „csak” magamon, a hozzáállásomon változtatok? Akkor ültetődött el bennem annak a gondolatnak a csírája, hogy most már végre magammal kellene foglalkozni, nem tovább zsigerelni a testemet, hanem a lehető legjobbat kihozni belőle. Ápolom a testem kívülről és belülről is. Rengeteg folyadékot fogyasztok, elhagytam a fehér lisztet és a fehér cukrot.

Mozogni kezdtem. Először csak kicsiben. A testemen szépen lassan látszódik a változás. Feszesebb lett, izmosabb, kontúrjai lettek. Nem akarok már elájulni, ha egy-két emeletet lépcsőznöm kell. Egy kicsi változás, de már most sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Jobb a kedvem, többet mosolygok. Visszajelzéseket kapok. Pozitív energiával tölt fel.

Aki olvassa a blogomat, az tudja, hogy már közel két éve teherbeesési problémákkal küzdünk. Nem egyszerű, de egy ideje ezt is másképp látom már. Kezdetben nagyon rá voltam görcsölve a témára. Ment folyamatosan az agyalás, hogy majd jövőre jobb lesz, akkor már lesz eredménye a kezeléseknek, karácsonyra/szilveszterre biztosan lesz már kisbabánk (vagy terhes leszek). Nem lettem. Egy ideje ehhez a kényes témához is másképp állok hozzá. Nem teljes depresszióban töltöm a napjaimat és nem vizsgálattól vizsgálatig élek. Persze, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem játszom el néha a gondolattal, hogy vajon idén karácsonykor már hárman leszünk? De nem ez határozza meg az életem. Nem határozhatja meg, mert azzal nem teszek jót magamnak és a körülöttem lévőknek sem.

Új év – új lehetőségek: lehetőség egy teljesebb és boldogabb életre. Lehetőség a flow élmény, a jelen megélésére. Lehetőség arra, hogy egy kicsit átgondold az eddigieket és esélyt adj valami újnak. Ne hagyd ki. Hidd el megéri, ha egy kicsit a jelennel foglalkozol. Ha észreveszed a nyíló virágokat, az első napsugarakat, a csicsergő madarakat… Csak kezdd el… Még ma…”

Képforrás:
The BeYou Blog
Christianity Malaysia

A vendégiró blogja:
Waiting for…

1 című bejegyzés “MorningGlory: Új év, új lehetőségek” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s