Boldogság kihívás 2019 1/15


Minden év elején eldöntöm, hogy az a bizonyos év sokkal jobb lesz, mint az előző.Nem te szek ígéreteket, mert azokat úgysem tartanám be, de elképzelem miket szeretnénk az adott évben megvalósítani, megtenni, hová szeretnék elmenni. Mivel szeretek írni, ezért úgy gondoltam naplószerűen vezetem az év során történteket, a hozzájuk kapcsolódó érzéseket, a terveimet és céljaimat. Mindezt egy inspirációs naplóba vezetem, melyet az INSPIRÁL-LAK blogról szereztem meg. Ebbe a naplóba valóban sok mindent lehet vezetni, így év végén majd vissza tudom nézni miket éltem át, hogyan éreztem magam, milyen fontosabb események voltak az évben, hol voltam, miket valósítottam meg stb. Komplex napló, megérte letölteni. És nem csak az előbb említett tartalmak miatt, ugyanis a felsoroltakon kívül a napló egy boldogság kihívást is tartalmaz.

A boldogság kihívás eredetileg 15 napos, azaz folyamatosan 15 napon keresztül kellene követni a “feladatokat”. Én úgy csinálom, hogy sorba veszem a “feladatokat” és folyamatos ráhangolódássál próbálom az adott témában a legtöbbet kihozni magamból és a helyzetből. A kihíváshoz kapcsolódó összes pontról, az érzésekről, élményekről nektek is beszámolok. Ha szeretnétek részesei lenni ennek a kihívásnak, akkor csatlakozzatok, és meséljétek el ti is, hogyan lesztek egyre boldogabbak! Szerintem egyébként csak rajtunk áll mennyire vagyunk boldogok, de néha azért kell egy kis ösztönzés is, hogy még jobban érezzük magunkat. A naplót INNEN tudjátok letölteni.


Változtass a hozzáállásodon!

Ez számomra a legnehezebb és leghosszabb kihívás. Hamar megingok, ezért bármilyen elhatározásom afelé, hogy legközelebb másképp fogok viszonyulni adott helyzetekhez, hamar kudarcba fullad. Sok cél lebeg a szemem előtt, de nem mindent érhetek el azonnal. A kihívás első pontja kapcsán a naplóba olyan kérdések vannak, hogy mi az, ami a legjobban frusztrál, mi ennek a legrosszabb végkimenetele, és mi lenne a legjobb változata az egésznek, ha változna a hozzáállás? Ezeken sokáig el lehetne gondolkodni, és ha arra kérnélek, hogy velem együtt ti is gondolkodjatok, nektek mi a legfrusztrálóbb az életben, lehet kevesen tudnátok azonnal választ adni. Mi ennek az oka? A leginkább az, hogy képesek vagyunk a bolhából elefántot csinálni, ezért akár egy félresikerült randi, egy elrontott vacsora, egy összetört váza, egy magas összegű számla, szóval egyszerűen bármi ki tud hozni a sodrunkból, nem igaz? Ezért én nem hétköznapi dolgokon gondolkodtam, és nem is az a válaszom, hogy mostanában az frusztrál a leginkább, hogy vajon el tudunk-e menni idén nyaralni (de ez is!) hanem

az időhiány

az ami számomra a legnyomasztóbb. Igen, az idő. Bizonyára sokan adtok még hasonló választ, mert biza nehéz úgy beosztani az időt, hogy mindenre jusson idő. Én az időhiány miatt a blogomat kellett mellőzzem, mert mindig estére kerülnék gép elő, és hétköznap esténként sajnos nem sok türelmem és ihletem van írni.

És mi köze az időhiánynak és a blogolásnak a boldogsághoz?

Az írás számomra kikapcsolódás. Szeretek alkotni, és nem titkolom, nagy vágyam az, hogy egyszer költő, író legyen belőlem, vagy akár ismert blogger. Ehhez azonban idő kell. Régebben többet tudtam alkotni, több verset írtam. Ma az ihlet sem születik azonnal. Persze nem mondtam le teljesen a blogról és az írásról. Végül, mint alternatív megoldás létrehoztam a blog Instagram oldalát. Az Instasgramom akár naponta közzétehetek bármit, ráadásul több személyhez eljutnak a bejegyzéseim. A naponta érkező új követések pedig arra ösztönöznek, hogy tovább alkossak, gondolkodjak új témákon, új verseken, ahogy az időm engedi.

Mi tanultam ebből az esetből?

Egyszerűen csak annyit, hogy nem szabad már az első kudarc után feladni. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk, találjunk megoldást a kialakult helyzetre. Minden helyzetre több megoldás is van, de csak akkor tudjuk meg melyik a legjobb, ha legalább egyet kipróbálunk.

Kiemelt kép: Pixabay

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s