Günther Ottó: “Ha az ember nyitott szemmel jár-kel a világban, mindig talál benne valamit amit elsajátíthat.”


Sziasztok!

Első férfi interjúalanyomat ha személyesen nem is ismeritek, a hangját biztosan hallottátok már. Ő ugyanis a Fun Fm rádió egyik műsorvezetője.  És, bár hozzá is a színpad állt közelebb, egy spontán alkalommal mégis a rádiót választotta. Azóta is a keverőpult mellett tölti a hétköznapjait. Ismerjétek meg őt is!

radio-777219_960_720

1. Kérlek, röviden mutatkozz be az olvasóknak!
Günther Ottó vagyok, köszöntöm önöket … Vajon hányszor hagyta el a számat a bevált formula? Rádiós műsorvezető vagyok, lassan 20 éve. Ha nem is ismerjük egymást személyesen, valahol, valamikor biztosan hallottunk egymásról.

2. Gyerekkori álmod volt az, hogy rádiós műsorvezető legyél vagy idővel gondoltad úgy, hogy erre a pályára lépsz?
Sosem gondolkodtam ilyesmiben, se gyerekként, se később. Gyerekkoromban egy rádióadót lehetett hallgatni (az állami Marosvásárhelyi Rádió), az meg nem kötötte le az érdeklődésem. Mivel egészen kiskoromtól népi táncoltam, énekeltem, a színpad világa állt közelebb hozzám. Az izgalmasnak tűnt. Mindenképp a közelében akartam maradni. Ha kicsit másképp is, de végül sikerült.

3. Miért választottad mégis a rádiót? 
Véletlen volt. 1998-ban pedagógusként dolgoztam. Abban az évben hirdettek állásokat az első helyi kereskedelmi rádióban (Rádió 21), gondoltam megpróbálom én is. Sikerült, azóta egy nagyon rövid megszakítással a keverő mellett vagyok. Nap mint nap.

4. Vannak elvárásaid magaddal szemben a műsorvezetést illetően?
Mindenkinek kellene legyenek, nem csak a szakmájában, mindenben. Nekem is vannak, önmagammal, a munkámmal kapcsolatosan. Aztán másokkal szemben is. Ha színpadon vagyok (ez is elég gyakran előfordul), figyelek mindenre: onnan kezdve, hogy elindulok a mikrofon felé, egészen addig, hogy minden mondanivaló a helyén legyen. Ha a felkonf után az előadók, művészek megveregetik a vállam, gratulálnak, megköszönik a konferálást, tudom, hogy rendben volt. Ugyanakkor súlya van: a nagy rendezvényeken külön forgatókönyve van, hogy a világsztárok mi után lépnek színpadra. Ezek elvárások, szeretek eleget tenni nekik. Ez a stúdiós munkámra is érvényes.

5. Mit tartasz rádiósként eddig a legnagyobb sikernek?
Mivel mindennek egyformán tudok örülni, minden napban találok valami apró sikerélményt. Ezért elég nehéz lenne egyet kiragadni. Talán a legnagyobb sikerek között említhetem a figyelemfelkeltő kampányainkat, melyek során rávettünk embereket arra, hogy figyeljenek önmagukra, egészségükre, embertársaikra. Bizonyos általunk promovált vizsgálatokra a jelentkezők között sajnos több volt a súlyos beteg. Aztán kap az ember egy levelet, amiben az áll, hogy egy bizonyos betegség súlyos formáját fedezték fel, de még időben. Köszönet érte. Ez már sikerélmény. Akárcsak az elmúlt években összegyűjtött és célba juttatott élelmiszer és tanszer csomagok százai, talán ezrei. Vagy az egészen fiatalok részéről jövő visszajelzés: Olyan akarok lenni, mint te!

6. Miben és hogyan tud fejlődni az, aki rádiósként dolgozik?
A rádiós szakma egy rendkívül szép és összetett dolog. Számos ága, vetülete, területe van, amiben állandóan lehet és kell is fejlődni. Ha az ember nyitott szemmel jár-kel a világban, mindig talál benne valamit amit elsajátíthat, tovább fejleszthet magában. Aztán tovább adja, másokat örvendeztet meg vele.

7. A Fun Fm a város és a környék szerintem egyik leghallgatottabb rádiója. Minden fontosabb eseményen ott vagytok. Ezek szerint zsúfolt egy rádiós naptára, vagy jut időd kikapcsolódni is?
Ebben az a legjobb, hogy a munka egyben kikapcsol. Mit kívánhat többet az ember? Van, hogy egész hétvégéket végig dolgozunk (itthon, máshol), pakolom a bőröndöt és indulhat a munka-móka!

8. Van olyan rádiós, akire példaképként tekintesz, vagy akinek inspirál a tevékenysége?
Vannak emberek, akik inspirálnak. Példát bárkiről lehet venni.

9. Rádió. Zene. Bakelit. Valóban szereted a régi lemezeket, régi zenéket? Ha jól tudom van lemezgyűjteményed is. Hány példányból áll és miből van a legtöbb? Gyerekkori szerelem a zene, szerencsére azóta is kitartóan kísérgetjük egymást. Pár éve elérkezettnek láttam az időt, visszatérni a bakelit hanghordozóhoz (gyerekoromban volt otthon is). Nem volt se lejátszóm, se lemezeim. Ugyanakkor azt is tudtam, hogy nagyon sok ember kipakolta otthonról ezeket – a mai technikát tekintve – az óriási méretű hanghordozókat. Facebookon tettem közzé, hogy szívesen elfogadom őket, ha már megvannak, de nem kellenek senkinek: padlásról, pincéből, csűrből, nyaralóból került elő nagyon sok, számomra nagyon értékes darab. A poptól a ritka klasszikusokig már mindenféle van. Vettem is közben, tovább gyarapítva a fonotékámat. Sosem számoltam mennyi van, legutóbb 168 darabot vettem, egyben. Szenzációs gyűjtemény.

10. Mit üzensz a blog olvasóinak?
Kedves olvasók, a nevem Günther Ottó, megszállott zenerajongó és lemezgyűjtő vagyok. Ha a fent említett helyeken tartanak régi hanghordozókat (bakelit lemezeket) és nem tartanak igényt rá, én szívesen leszek a gazdájuk. Igaz már nem nagyon férünk el egymás mellett, de mindig kitalálunk valamit.
Kiskezicsókolom!

Ottót hétköznaponként reggel a Kotyogó című műsorban hallhatjátok, valamint óránként a híreket is ő mondja el. Bakelit című műsorát szombat délelőttönként, a Fonotékát vasárnap esténként követhetitek a Fun Fm rádió hullámhosszán.

A rádió weboldala itt érhető el.

2 című bejegyzés “Günther Ottó: “Ha az ember nyitott szemmel jár-kel a világban, mindig talál benne valamit amit elsajátíthat.”” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s